FC Barcelona scoort zes keer bij debuut Suarez

Ger
18 augustus 2014, 22:40

Luis Suarez heeft zijn eerste speelminuten gemaakt voor FC Barcelona. De van Liverpool overgenomen aanvaller kwam in de oefenwedstrijd tegen het Mexicaanse Club León een kwartier voor tijd binnen de lijnen. De Catalaanse grootmacht won het duel om de Joan Gamper trofee met 6-0.

De 27-jarige Suarez trainde afgelopen vrijdag voor het eerst mee bij Barcelona, nadat het sporttribunaal CAS een dag eerder had besloten dat zijn schorsing van vier maanden alleen nog geldt voor officiële duels. Hij kreeg de straf voor het bijten van de Italiaan Giorgio Chiellini op het WK. Coach Luis Enrique liet in aanloop naar het treffen met Club León al weten de oud-Ajacied speeltijd te willen geven.

Suarez werd voorafgaand aan het oefenduel in Camp Nou voorgesteld aan de massaal toegestroomde fans. Onder luid applaus van de Barça-aanhang betrad de aanvaller het veld. Vanaf de bank zag Suarez dat zijn nieuwe club al in de derde minuut op voorsprong kwam. Lionel Messi zorgde voor de openingstreffer. Door twee doelpunten van Neymar en eentje van Munir El Haddadi sloot Barcelona de eerste helft af met een 4-0 marge.

Na de pauze kreeg het publiek nog twee treffers te zien. El Haddadi haalde in de 78ste minuut opnieuw de trekker over. Op dat moment was Suarez net ingevallen. De Uruguayaan wist zijn debuut in het laatste kwartier niet op te fleuren met een doelpunt. Sandro Ramires deed vlak voor tijd nog wel een duit in het zakje.

Voor zijn eerste officiële wedstrijd namens Barça moet Suarez wachten tot het weekend van 25 en 26 oktober. Dan staat de Clásico tegen Real Madrid op het programma.