'Bestuur Spakenburg hoorde pas na titeljaar over doping'

19 augustus 2014, 09:32

Het toenmalige bestuur van SV Spakenburg hoorde pas maanden na het seizoen 2011/2012, waarin de club kampioen werd, dat er een voedingssupplement met verboden middelen gebruikt werd door spelers. Dat heeft de amateurclub laten weten in een gesprek met de Nederlandse Dopingautoriteit.

In een verklaring op de eigen website ontkent Spakenburg dat de hele club, inclusief het bestuur, tijdens het kampioensjaar al op de hoogte was van het vermeende dopinggebruik. "Het toenmalige bestuur heeft pas in oktober 2012 – dus na het kampioensjaar – voor het eerst het signaal ontvangen dat in de kleedkamer een voedingssupplement aanwezig was, waarin een middel zou zitten dat niet is toegestaan. Op dat moment is direct opgetreden door gebruik van het middel ten strengste te verbieden op straffe van ontslag op staande voet en melding richting de KNVB." Wel zou de hoofd medische staf het verboden middel gezien hebben. Hij zou dit direct hebben verboden en dit 'expliciet duidelijk hebben gemaakt' aan de spelers, claimt Spakenburg.

De Dopingautoriteit is inmiddels een onderzoek gestart naar het vermeende dopinggebruik en zal spelers en trainers uit de betreffende periode uitnodigen voor een gesprek. Het testen van urine op doping is niet meer mogelijk, dus het onderzoek zal vooral bestaan uit gesprekken en verklaringen van betrokkenen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen