Barça geeft openheid: "Suarez kostte 81 miljoen euro"

19 augustus 2014, 12:26   Bijgewerkt: 19 augustus 2014, 13:45

De transfer is al een tijdje rond en de aanvaller heeft zijn eerste officieuze duel in het shirt van FC Barcelona al achter de rug, maar de Catalaanse club heeft Luis Suarez dinsdag eindelijk officieel gepresenteerd als nieuwe speler. Daarbij gaf Barça openheid van zaken over de gesloten deal met Liverpool.

Het bedrag dat zijn club op tafel legde om Suarez weg te plukken uit Anfield Road bedroeg 81 miljoen euro, zo maakte vice-voorzitter Jordi Mestre bekend. Dat bedrag is wat lager dan aanvankelijk in de media verscheen, waar gesproken werd over een transfersom van negentig miljoen euro. Andoni Zubizarreta, de sportief directeur van Barça, is ervan overtuigd dat Suarez iets toe kan voegen aan zijn club. "Hij maakt doelpunten en is goed in de combinatie. Hij kan het niveau aan en geeft ons meer mogelijkheden in de voorhoede", sprak hij.

Als gevolg van een schorsing, opgelegd naar aanleiding van zijn bizarre beet in de nek van Giorgio Chiellini op het WK, mag Suarez tot half oktober geen officiële wedstrijden spelen voor FC Barcelona.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen