Conte wilde door Europa reizen: "Maar toen belde de bond"

19 augustus 2014, 13:21   Bijgewerkt: 19 augustus 2014, 13:32

Antonio Conte is dinsdag officieel gepresenteerd als nieuwe bondscoach van Italië. Hij is afkomstig van Juventus, waarmee hij de afgelopen drie seizoenen kampioen van de Serie A werd. Conte legde afgelopen zomer plotseling zijn functie neer bij Juventus, volgens diverse media omdat hij toen al in gesprek was met de Italiaanse voetbalbond. Maar dat was niet het geval, beweert de voormalig middenvelder.

"Ik had echt niet gedacht dat ik 35 dagen na mijn vertrek bij Juventus weer ergens aan de slag zou gaan", sprak de trainer. "Ik wilde een rustperiode inlassen, door Europa reizen om mezelf te ontwikkelen en wachten op een aanbieding van een topclub. Maar toen belde de Italiaanse voetbalbond ineens op."

Over de aanbieding om bondscoach van zijn land te worden, hoefde de 45-jarige Conte niet lang na te denken. "Ik kan niet ontkennen dat ik enorm blij met met deze baan, ik denk dat iedere coach ter wereld graag op deze stoel zou zitten. Dit is, samen met Brazilië, de belangrijkste nationale ploeg ter wereld, met vier sterren op de borst. Ik ben er trots op dat de president van de Italiaanse voetbalbond aan me gedacht heeft."

Conte debuteert op 4 september op de bank bij Italië, in een oefenwedstrijd tegen Oranje.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen