Suarez belooft Barça-fans: "Ik zal niet meer bijten"

19 augustus 2014, 13:57

Luis Suarez heeft geleerd van de fouten die hij gemaakt heeft, zo benadrukte de Uruguayaan dinsdag bij zijn officiële presentatie als speler van FC Barcelona. Over zijn voetbalkwaliteiten bestaan geen twijfels, maar hij zette in zijn carrière al drie keer letterlijk zijn tanden in een tegenstander. Door zijn laatste 'bijtincident', op het WK in Brazilië, mag Suarez tot half oktober geen officiële wedstrijden spelen voor Barça.

In Camp Nou blikte Suarez dinsdag nog één keer terug op de donkere momenten uit zijn carrière. "Ik wil graag tegen de fans zeggen dat ze zich geen zorgen hoeven te maken. Zoiets zal niet meer voorkomen."

Na het WK is Suarez met zichzelf aan de slag gegaan, vertelt hij. "Ik heb met een psycholoog gesproken en volgens hem moet ik mijn daden onder ogen zien en mijn excuses aanbieden. Dat heb ik gedaan en vanaf nu wil ik graag mijn vizier richten op de toekomst. En mijn toekomst ligt hier, bij FC Barcelona", aldus de spits.

Overigens is het niet de eerste keer dat Suarez op een dergelijke manier belooft dat hij zijn leven zal verbeteren. "Voor mijn kinderen wil ik een goed mens zijn, een vader waarop ze trots zijn. De fouten die ik heb gemaakt… twee keer een tegenstander bijten, ik schaam me zo. Later besef je dat je kinderen die beelden ooit zullen zien. Dat doet me bijna meer pijn dan de daad zelf. Dat ik mijn kinderen later moet uitleggen dat ik dat was, hun vader. Daar heb ik van wakker gelegen. Zij moeten mij als voorbeeld kunnen zien", zei hij in mei 2014 in Helden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen