Hiddink komt woensdag met eerste Oranje-selectie

19 augustus 2014, 15:26

Een kleine drie weken nadat hij officieel in dienst trad als bondscoach, komt Guus Hiddink met een eerste Oranje-selectie naar buiten. Hij maakt woensdag zijn voorlopige groep bekend voor de oefenwedstrijd tegen Italië op donderdag 4 september en het EK-kwalificatieduel met Tsjechië, vijf dagen later.

Hiddink is als bondscoach van Oranje de opvolger van Louis van Gaal, die het team de afgelopen twee jaar onder zijn hoede had. Onder zijn leiding eindigde Nederland als derde op het WK in Brazilië.

Hiddink blijft bondscoach tot en met het Europees kampioenschap van 2016 in Frankrijk. Tegen Tsjechië, op 9 september, kan Oranje een eerste stap zetten richting deelname aan de titelstrijd. In de kwalificatiecyclus naar het EK 2016 speelt Nederland verder nog tegen Kazachstan, IJsland, Letland en Turkije. De nummers één en twee van de poule plaatsen zich rechtstreeks voor het EK, ook de beste nummer drie van de negen groepen mag naar het EK. De overige acht nummers drie strijden in een play-off om de laatste vier EK-tickets.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen