Real en Atlético in balans in eerste Supercupduel

20 augustus 2014, 01:02   Bijgewerkt: 20 augustus 2014, 01:16

De eerste ontmoeting tussen Real Madrid en Atlético Madrid in de strijd om de Spaanse Supercup is geëindigd in een gelijkspel. De Champions League-finalisten van het afgelopen seizoen hielden elkaar dinsdag in het Estadio Santiago Bernabéu, de thuishaven van Real, op 1-1. De return is komende vrijdag in het Estadio Vicente Calderón van Atlético.

Beide doelpunten vielen pas in de laatste tien minuten. Real Madrid kwam in de 81ste minuut op voorsprong door toedoen van James Rodríguez, die in de rust werd ingebracht voor Cristiano Ronaldo. De Colombiaanse miljoenenaankoop schoot in tweede instantie raak, nadat Karim Benzema bij een eerste poging van de bal was gezet na een voorzet van Daniel Carvajal.

Rodríguez leek daarmee voor het winnende doelpunt te zorgen. In dat geval had Real Madrid al een redelijk fundament liggen voor de tweede prijs van het nog prille seizoen. De Champions League-houder schreef vorige week ten koste van Sevilla FC al de Europese Supercup op haar naam, waarmee de teleurstellende oefencampagne in één keer werd weggewerkt. De equipe van coach Carlo Ancelotti nam deze zomer deel aan de International Champions Cup, een prestigieus evenement in de Verenigde Staten, en wist daar niet één duel te winnen.

Een overwinning op Atlético zou gezien het spelbeeld ook wel verdiend geweest zijn, aangezien de bezoekende partij weinig aanvallende intenties toonde. De zege van Real, dat ook geen weergaloze indruk maakte, bleef echter uit. Raúl García bepaalde in de 88ste minuut de eindscore op 1-1. Een corner werd tot bij hem verlengd waarna hij, van dichtbij in geheel vrijstaande positie, binnen tikte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen