FC Barcelona mag tot 2016 geen spelers meer kopen

Ger
20 augustus 2014, 12:57   Bijgewerkt: 20 augustus 2014, 13:06

FC Barcelona mag de komende twee transferperiodes geen nieuwe spelers aantrekken. De wereldvoetbalbond heeft het hoger beroep verworpen dat de Catalaanse grootmacht had aangespannen tegen de eerder dit jaar uitgesproken straf.

Barcelona mag vanaf de transferperiode in januari 2015 geen spelers meer kopen. De straf eindigt in januari 2016, als de transfermarkt weer open gaat. De maatregel is van kracht omdat de club van trainer Luis Enrique niet heeft voldaan aan de regels van Financial Fair Play. De FIFA constateerde bij verschillende spelers onder 18 jaar dat Barça de regels voor internationale transfers van minderjarigen heeft overtreden.

Het verbod zou aanvankelijk gelden voor de transferperiodes van de zomer van 2014 en de daaropvolgende winterstop. Aangezien Barça in beroep ging, konden deze transerperiode nog wél spelers naar Camp Nou worden gehaald. De Spaanse topclub strikte Luis Suarez, Thomas Vermaelen, Jérémy Mathieu, Ivan Rakitic, Marc-André ter Stegen, Claudio Bravo en Alen Halilovic.

Behalve de straf deelde de FIFA ook een boete van 370.000 euro uit. Barça kan de beslissing nog aanvechten bij het internationaal sporttribunaal CAS.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen