Barcelona vecht transferverbod aan bij sporttribunaal

Ger
20 augustus 2014, 15:04

FC Barcelona vecht het transferverbod van de FIFA aan bij het internationaal sporttribunaal CAS. De mondiale voetbalbond besloot woensdag een hoger beroep te verwerpen, waardoor de Spaanse topclub de komende twee transferperiodes geen spelers mag kopen.

Barcelona moet boeten voor het overtreden van de regels voor internationale transfers. De Catalanen zijn volgens de FIFA verschillende keren in de fout gegaan bij het contracteren van spelers onder 18 jaar. Door de straf van de wereldvoetbalbond kan Barça met ingang van januari 2015 voor twee transferperiodes geen spelers halen. Behalve de schorsing moet de club van trainer Luis Enrique ook een boete van 370.000 euro betalen.

Barça zegt de straf buitensporig te vinden en stapt naar het sporttribunaal. Het CAS had vorige week nog goed nieuws voor de vaste bespeler van Camp Nou in petto. Zomeraankoop Luis Suarez is sinds donderdag, ondanks het bijtincident op het afgelopen WK, alsnog welkom op het trainingsveld van Barça. Ook mag de Uruguayaan in oefenduels in actie komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen