Jans rekent op aanwinst Necid: "Hij heeft wat extra's"

21 augustus 2014, 11:49

Voor PEC Zwolle is het een bijzondere dag. De club uit Overijssel speelt haar eerste Europese wedstrijd in de clubhistorie. Vanavond trappen De Blauwvingers in het eigen IJsseldeltastadion om 20.00 uur af tegen Sparta Praag. Trainer Ron Jans vroeg Tomas Necid, de Tsjechische zomeraanwinst van PEC Zwolle, om informatie over de tegenstander in Europa.

"Ik ben er klaar voor", laat Necid optekenen in De Telegraaf. De 26-voudig Tsjechisch international maakt zijn opwachting in de basisopstelling van PEC Zwolle tegen Sparta Praag, uitgerekend de aartsrivaal van zijn oude club Slavia Praag. Toch zal het treffen tussen PEC Zwolle en Sparta Praga anders zijn dan de Praagse derby, geeft Necid aan: "Die derby's was ik gewend. Dat ik na een week bij mijn nieuwe club precies tegen hen mijn basisdebuut maak, maakt het dit keer specialer. En dan ook nog eens op Europees niveau."

Jans denkt dat Necid van toegevoegde waarde zal zijn tegen de Tsjechen: "We spelen tegen een Praagse ploeg en zeker gezien zijn fysiek, zijn kopkracht en de ervaring op dat niveau, denk ik dat wij zijn extra's kunnen gebruiken", aldus de Zwolse coach, die alle vergaarde informatie even checkte bij Necid: "Alles wat we van Sparta Praag wisten, controleer ik even bij hem. Bovendien leest hij ook wat er in de kranten daar verschijnt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen