Twente kan klus in eigen huis klaren na doelpuntloze remise

21 augustus 2014, 19:58   Bijgewerkt: 21 augustus 2014, 20:20

FC Twente heeft op bezoek bij FK Karabakh met 0-0 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Alfred Schreuder kwam nauwelijks in de problemen in Azerbeidzjan, maar wist zelf ook niet één uitgespeelde kans te produceren. Zodoende zijn de kaarten in het tweeluik nog niet geschud, en hopen de Tukkers de klus donderdag in eigen huis te klaren.

De eerste helft was er één om snel te vergeten. Zowel Twente als Karabakh creëerde nagenoeg geen kansen. De enige echte mogelijkheid was voor de ploeg uit Azerbeidzjan, dat via aanvaller Nadirov in de veertigste minuut voor doelman Nick Marsman verscheen. De buitenspeler zag zijn poging echter gekeerd worden door de goalie van de Tukkers, die prima uit zijn doel kwam. Nadirov was opvallend genoeg de vervanger van Leroy George. De oud-speler van NEC en FC Utrecht werd al na een halfuur naar de kant gehaald, zonder duidelijke reden.

Van Twente viel in het eerste bedrijf weinig te genieten. De Tukkers, met aanwinst Hakim Ziyech in de basis, produceerden geen enkele uitgespeelde kans. Enig hoogtepuntje was een aanval die opgezet werd door Kamohelo Mokotjo en Ziyech, maar de fraaie combinatie strandde in het doelgebied van de opponent. Ziyech had eerder in het duel ook al iets van zijn klasse geëtaleerd, toen hij na 23 minuten een fraaie voorzet gaf. Spits Luc Castaignos kwam echter niet aan koppen toe.

Na rust deelde Twente iets meer speldenprikken uit, maar nog steeds te weinig om de tegenstander achteruit te drukken. Dat gebeurde dan ook niet. Karabakh bleef het spel maken en de Tukkers loerden op de omschakeling. Daarin was de ploeg ook enkele keren gevaarlijk. Zo werd in de 55ste minuut een kopbal van Rasmus Bengtsson, die de geblesseerde Andreas Bjelland verving, van de lijn gehaald door een verdediger.

Een andere kans van Twente kwam van Ziyech, de gevaarlijkste man aan de kant van de equipe uit Enschede. De spelmaker, deze week overgekomen van sc Heerenveen, schoot na een uitstekende actie hard tegen de doelman van Karabakh aan. Het was één van de weinige mogelijkheden in het eerste deel van het tweeluik, dat door de doelpuntloze remise nog openligt. Volgende week donderdag staat de return in Enschede op de rol.