Cocu: "Platform voor Pasveer om zich te laten zien"

Ger
21 augustus 2014, 22:13

Phillip Cocu gaf tegen FC Shakhtyor Soligorsk onder de lat van PSV verrassend de voorkeur aan Remko Pasveer boven Jeroen Zoet. Volgens de trainer is het echter niet zo dat de van Heracles Almelo overgekomen doelman de rest van het seizoen de eerste keus is.

"Remko maakte een goede indruk, heeft zich goed aangepast aan de club. Dit was een moment, we spelen veel wedstrijden in een seizoen", aldus Cocu op de website van PSV. "Voor hem is het ook een platform om te laten zien dat hij mee kan. Hetzelfde geldt voor de spelers, iedereen zal een bijdrage hebben om successen te kunnen halen. De keepers waren vooraf geïnformeerd, we hadden de keuze uitgelegd."

Met Pasveer op doel won PSV het eerste duel in de play-offs van de Europa League met 1-0. Cocu: "Ik had wat meer afwisseling willen zien om iets te forceren. Dat deden we de tweede helft beter, van daaruit hebben we ook het doelpunt gemaakt. Soms heb je een klein gelukje nodig, dat had in de rust ook gezegd. Het is alleen jammer dat we op het laatste moment de 2-0 niet maken, dan hadden we ons een hele goede uitgangspositie gecreëerd. Nu met 1-0 zal het nog een kluif worden volgende week."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen