Jans: "PEC Zwolle beter dan kampioen van Tsjechië"

Ger
21 augustus 2014, 22:52

PEC Zwolle sloot het allereerste optreden in Europees verband op een remise af. De ploeg van trainer Ron Jans speelde thuis tegen Sparta Praag met 1-1 gelijk. Invaller Jody Lukoki zette Zwolle op voorsprong. In de 82e minuut maakte Ladislav Krejci gelijk.

"We hadden vandaag eigen moeten winnen. Op basis van deze wedstrijd was PEC Zwolle, de nummer elf van het afgelopen seizoen in Nederland, beter dan de kampioen van Tsjechië. Dat is wel een enorm compliment waard. Sparta Praag had heel veel moeite met onze middenvelders. Pas na 35 minuten kwam ze er voor het eerst uit", blikt Jans terug tegenover de camera van FOX Sports. "Het zal volgende week niet makkelijk worden, maar het kan absoluut. We zijn er goed genoeg voor."

Naast Lukoki en Krejci had ook Maikel van der Werff zijn naam op het scoreformulier moeten laten noteren. Hij miste in de eerste helft echter vanaf de penaltystip. Opmerkelijk genoeg werden strafschoppen Jans al twee keer fataal tijdens zijn periode als coach van FC Groningen. Tegen Partizan Belgrado faalde Yuri Cornelisse, terwijl tegen Fiorentina een penaltyserie ging verloren. "Het is wel opvallend, maar ik lig daar verder niet wakker van", aldus Jans. "Het zal echt geen trauma worden. Deze penalty hoeft ons ook de kop niet te kosten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen