Howard (35) tot september 2015 niet in nationale ploeg

21 augustus 2014, 23:05

Tim Howard onderbreekt zijn interlandcarrière. De 35-jarige doelman heeft laten weten dat hij tot september 2015 niet beschikbaar is voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten. Dit heeft hij besloten na overleg met bondscoach Jürgen Klinsmann, zo meldt de Amerikaanse voetbalbond in een verklaring.

Howard last de pauze in zijn interlandcarrière in, omdat hij meer tijd wil doorbrengen met zijn gezin. Bondscoach Klinsmann zou hem hierin hebben gesteund. Zijn beslissing heeft tot gevolg dat de teller van Howard voorlopig blijft staan op 105 interlands. Hij mist onder meer de CONCACAF Gold Cup van 2015, het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika. "Dit is het goede besluit op het goede moment", zegt Howard, keeper van Everton, over zijn 'break'. "Ik kijk ernaar uit om volgend jaar mijn plek in de nationale selectie te heroveren."

Klinsmann liep via Twitter weten volledig achter zijn keeper, één van de beste doelmannen van het afgelopen WK, te staan. "Ik respecteer zijn situatie volledig en hoop hem volgend najaar weer te verwelkomen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen