Hoofdrolspelers van avondje Europa League-voetbal

22 augustus 2014, 09:35

Vier Nederlandse en daarnaast nog 54 buitenlandse clubs kwamen donderdag in actie in de Europa League. De allesbehalve slechte oogst van de avond voor het Nederlandse voetbal: één zege en drie gelijke spelen. Voor wie niet alles op de voet heeft kunnen volgen, zet FCUpdate.nl een aantal hoogte- en dieptepunten op een rijtje. Wij presenteren: de hoofdrolspelers van de drukke voetbalavond.

Pavel Balaj

Hoe moeilijk kan het zijn? Blaas op je fluit, kijk op je horloge en fluit nog een keer als zestig seconden verstreken zijn. Zestig. Dus niet tien of twaalf. PSV wilde de overleden oud-perschef Pedro Salazar op emotionele wijze herdenken, maar werd op gênante wijze gedwarsboomd door scheidsrechter Pavel Balaj. Hij brak de stilte snel af, tot onbegrip en woede van iedereen in het stadion. Aanvoerder Georginio Wijnaldum haalde verhaal, maar tevergeefs. Er moest gevoetbald worden, vond Balaj. Kan iemand die man heel snel, heel lang schorsen?

Adam Maher

Maikel van der Werff

strafschop penalty

strafschop penalty

Alexander Büttner

Voor wie het even gemist heeft: Alexander Büttner heeft Old Trafford deze zomer verruild voor het altijd gezellige Moskou. De linkervleugelverdediger staat onder contract bij Dinamo Moskou en mocht donderdag meedoen in de Europa League-wedstrijd tegen Omonia Nicosia. Niet als basisspeler, maar als invaller. En dat deed de oud-Vitessenaar prima, want hij zorgde er met een doelpunt voor dat zijn team terugkwam tot 2-2.

Hedwiges Maduro

Over bijna vergeten Nederlandse spelers in het buitenland gesproken: ook Hedwiges Maduro mocht opdraven op deze Europa League-avond. De voormalig international nam het met zijn club PAOK Saloniki, waar ook Maarten Martens speelt, op tegen Zimbru Chisinau. Het werd geen succes, Maduro en zijn mannen verloren in Moldavië met 1-0 en moeten vrezen voor een roemloze aftocht uit Europa. Hetzelfde geldt voor Ricky van Wolfswinkel met zijn nieuwe club Saint Etienne, dat met 1-0 verloor van Karabükspor. Van Wolfswinkel bleef negentig minuten op de bank, bij de Turkse ploeg speelde doelman Boy Waterman de hele wedstrijd.

Mitchell te Vrede

Lindsay Rose

Lindsay Rose, het is een naam die je niet direct zou plaatsen in de voetbalwereld. Toch was de speler met de naam van een vrouwelijke Hollywood-ster ongewild één van de hoofdrolspelers van deze Europa League-avond. In de thuiswedstrijd tegen Astra, een ploeg uit Roemenië, stond hij aan de basis van de blamerende nederlaag van zijn ploeg Olympique Lyon. Hij kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart voor een overtreding in het eigen strafschopgebied en omdat de toegekende penalty benut werd, verloor Lyon met 1-2 van de Roemenen. Lyon, jarenlang een vaste waarde bij de laatste zestien in de Champions League, is ver weggezakt.

Door: Roland Mather

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen