Jans: "Fysiek maar vooral mentaal behoorlijke test"

22 augustus 2014, 15:01

Drie dagen na de historische Europa League-wedstrijd tegen Sparta Praag (1-1), het debuut van de club in Europa, moet PEC Zwolle weer aan de bak in de Eredivisie. Vitesse komt zondag naar het IJsseldelta Stadion en dan moet zijn ploeg er dus weer staan, weet coach Ron Jans.

"Voor ons wordt het fysiek maar vooral mentaal een behoorlijke test tegen Vitesse", citeert De Stentor hem. De trainer kan niet beschikken over de geschorste Bart van Hintum. "Daar moeten we een noodverband aanleggen, want een uitgesproken vervanger is er op het moment niet." Of Ryan Thomas kan spelen is onduidelijk, hij kampt al weken met kleine pijntjes. "Eigenlijk moet je hem een wedstrijd rust gunnen, maar wanneer? Gelukkig geeft Ryan zelf aan wanneer het hem te veel wordt. Wat dat betreft is het een echte teamspeler."

Jans verwacht een pittige wedstrijd tegen het ambitieuze Vitesse, dat na twee competitiewedstrijden pas één punt verzameld heeft. "Vitesse heeft een ronduit ongelukkige start gehad. Tegen Ajax verloren ze een beetje van zichzelf en van doelman Kenneth Vermeer, tegen Cambuur gaven ze een voorsprong uit handen. Maar het blijft een aanvallend ingestelde ploeg en Peter Bosz kennende zullen ze er vol op vliegen in de beginfase."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen