Van Gaal: "Eerst koning van Manchester, nu de duivel"

Ger
22 augustus 2014, 17:09

Louis van Gaal beseft dat zijn status na de valse start met Manchester United in de Premier League direct een deukje heeft opgelopen. De ploeg van de Nederlandse oefenmeester ging in de eerste speelronde op het eigen Old Trafford onderuit tegen Swansea City (1-2). Zondag wacht de Mancunians een uitduel met Sunderland.

Van Gaal werd na een zeer geslaagde voorbereiding met United nog op handen gedragen. "Twee weken geleden was ik de koning van Manchester en nu ben ik de duivel. Zo gaat dat in het voetbal, vooral door de rol van de media", aldus Van Gaal tijdens een persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Sunderland. "Ik denk dat de fans van United intelligent zijn en dus wel begrijpen waar we mee bezig zijn. Ik heb al vaker laten weten dat we een nieuwe ontwikkeling met deze club zijn begonnen. Dat proces zal in de eerste drie maanden nog moeizaam verlopen."

Van Gaal weet dat de clubleiding achter hem staat. "United heeft me niet in dienst genomen om me direct weer te ontslaan. De club is deze verbintenis aangegaan vanwege mijn filosofie. En niet omdat ik zo'n aardige man ben. Wat trouwens echt zo is", grijnst de oud-bondscoach van Oranje.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen