Rutten: "Feyenoord moet vooral mentaal klaar zijn"

Ger
22 augustus 2014, 18:45

Feyenoord speelde donderdagavond in de laatste voorronde van de Europa League gelijk tegen FC Zorya Luhansk (1-1). Zondag hervat de ploeg van trainer Fred Rutten de Eredivisie. Dan staat de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op het programma.

"In fysiek opzicht mag dat voor ons geen problemen opleveren. Het gaat er vooral om dat we ook op mentaal vlak klaar zijn voor zondag", aldus Rutten op de website van Feyenoord. "Dat is iets waar de spelers mee om moeten leren gaan. Een aantal is ervaren en is dat al gewend, maar voor de jonge jongens is het nieuw om mee te maken. Wat dat betreft is deze trip, die qua organisatie in Oekraïne in mijn ogen uitstekend was, voor hen een heel goede ervaring, die ze meenemen in hun ontwikkeling."

"Hopelijk blijven we dit seizoen zo lang mogelijk in het ritme van meerdere wedstrijden per week", zegt Rutten. "Zondag moeten de koppies leeg zijn, want dan wacht Utrecht. Een ploeg met een fris elan, vooral dankzij de komst van een nieuwe trainer en een aantal nieuwe spelers."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen