Uitsyndroom Cambuur ten einde door winst in Almelo

22 augustus 2014, 22:10   Bijgewerkt: 22 augustus 2014, 22:51

SC Cambuur heeft, in tegenstelling tot het volledige vorige seizoen, een uitwedstrijd in de Eredivisie in winst om weten te zetten. Op bezoek bij Heracles Almelo wonnen de Friezen vanavond (vrijdag) met 0-1 door een laat doelpunt van Michiel Hemmen.

Cambuur won, sinds de terugkeer vorig seizoen, nog geen uitwedstrijd in de Eredivisie. Daardoor was het liefst veertien jaar geleden dat de Friezen in een uitwedstrijd op het hoogste niveau drie punten wisten te pakken. "Ik heb in de bus even gekeken, maar het bier is over datum", zo grapte trainer Henk de Jong vooraf nog tegenover FOX Sports. De bezoekers lieten echter al snel merken dat ze in Almelo wel de volle winst wilden grijpen.

In de tweede helft had Heracles zijn zaakjes beter op orde en de ploeg van Jan de Jonge ging dan ook nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Van beide kanten was het echter een slordige wedstrijd en uitgespeelde kansen werden er niet gecreëerd. Daarnaast werden er steeds meer overtredingen gemaakt en voelde Tom van Sichem zich genoodzaakt om veel gele kaarten uit te delen. De wedstrijd werd dan ook pas echt opengebroken toen Oussama Tannane zijn tweede gele, en dus rode, kaart van de avond ontving, zo'n twintig minuten voor tijd.

Minder nieuws voor Cambuur was de trieste aftocht van verdediger Wout Droste. Hij kwam in de tweede helft hard in aanraking met Tannane en was zelfs even zijn bewustzijn kwijt. Droste kwam later weer bij, maar moest wel voor neurologisch onderzoek naar het ziekenhuis.