Vroeg doelpunt helpt Atlético aan revanche op Real

Ger
23 augustus 2014, 00:42

Atlético Madrid heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De ploeg van trainer Diego Simeone verzekerde zich van de Spaanse Supercup. In het Estadio Vicente Calderón werd met 1-0 gewonnen van Real Madrid. De eerste wedstrijd was op een 1-1 gelijkspel afgesloten.

Het enige doelpunt in de return viel al in de tweede minuut. De van Bayern München overgenomen Mario Mandzukic scoorde. Een droomstart voor Atlético, dat vervolgens de verdedigende stellingen kon innemen. De grootste kansen in de eerste helft waren voor Real. Gareth Bale dook twee keer gevaarlijk op voor het doel en ook Luka Modric mocht aan een doelpunt ruiken. Bij Atlético werd Simeone voor de pauze naar de tribune gestuurd. De trainer had zijn emoties na een beslissing van de arbiter niet onder controle.

Bij Real zaten Sami Khedira en Angel Di María niet bij de selectie. Beide spelers vertrekken mogelijk nog deze transferperiode uit de Spaanse hoofdstad. Cristiano Ronaldo begon op de bank. De Portugees viel in het eerste duel uit met hamstringklachten en trainer Carlo Ancelotti wilde geen risico nemen door hem vanaf het begin op te stellen. Na rust verscheen Ronaldo alsnog binnen de lijnen, maar hij kwam er tegen Atlético niet aan te pas.

Real sloot de wedstrijd uiteindelijk met een man minder af. Luka Modric incasseerde vlak voor tijd zijn tweede gele kaart van de partij. Met de winst van de Supercup neemt Atlético enigszins wraak voor de verloren Champions League-finale van het voorbije seizoen. Toen gingen de manschappen van Simeone met 4-1 onderuit tegen de stadgenoot.