De Jong blij met historische uitzege, zorgen om Droste

23 augustus 2014, 10:08

Voor het eerst in veertien jaar boekte SC Cambuur een uitzege in de Eredivisie. De formatie van Henk de Jong bleek vrijdagavond te sterk voor Heracles Almelo (0-1). De Jong is in de wolken met de zege, maar maakt zich ook zorgen Wout Droste. De rechtsback viel uit met een op het oog ernstige blessure.

Droste werd per brancard van het veld gedragen en naar het ziekenhuis vervoerd. Hij botste bij een sliding tegen de knie van een Heracles-speler. "Hij heeft een hersenschudding, het ziet er niet goed uit. Zijn tong zat een beetje vast", aldus De Jong tegen de NOS. "Natuurlijk ben ik blij met de overwinning, maar eigenlijk zit ik het meest met mijn hoofd bij hem. Hopelijk voelt hij zich snel beter." Vandaag (zaterdag) zal Droste verder onderzocht worden, hij heeft een goede nacht achter de rug.

De Jong beseft dat hij met de eerste uitzege in veertien jaar de geschiedenisboeken ingaat. "Leuk om mee te maken", zegt hij. "Achteraf kan je een koe in de kont kijken, maar wij hadden in de aanloop naar deze wedstrijd door dat we gingen winnen. Dat voelden we aan alles, aan onze vorige wedstrijden, op de trainingen, aan hoe het hier loopt bij Heracles. Over de hele wedstrijd gezien denk ik dat we wel verdiend de drie punten gepakt hebben. Ik heb ook gewisseld om te winnen. We zijn heel blij met vijf punten uit drie duels."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen