Diego Costa helpt Chelsea over dode punt, remise Koeman

23 augustus 2014, 17:59   Bijgewerkt: 24 augustus 2014, 00:14

Chelsea heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd van dit seizoen winnend afgesloten. Op het eigen Stamford Bridge had de sterrenformatie van coach José Mourinho het een uur lastig met Leicester City, maar spits Diego Costa wees zijn ploeg vervolgens met een doelpunt de weg.

Costa maakte na 63 minuten de bevrijdende 1-0 voor Chelsea, na uitstekend voorbereidend werk van Branislav Ivanovic. Het was voor de Spaanse aanvaller, overgekomen van Atlético Madrid, al zijn tweede treffer van dit seizoen. Hij was vorige week ook al trefzeker in de seizoensouverture tegen Burnley (1-3). Ook toen maakte Diego Costa het eerste doelpunt van zijn ploeg in de wedstrijd, op dat moment de 1-1.

Ook tegen Leicester bleek de treffer van Costa een aanzet tot meer, Eden Hazard besliste de partij een kwartier voor tijd definitief door de 2-0 te maken. De Belg scoorde met een van richting veranderd schot.

Chelsea staat na twee duels zodoende al op zes punten, voor trainer Ronald Koeman staat de teller op één. Hij pakte met Southampton zijn eerste punt door thuis met 0-0 gelijk te spelen tegen West Bromwich Albion. Bij de thuisploeg hadden voormalig eredivisiespelers Dusan Tadic en Graziano Pellè basisplaatsen. De twee konden niet imponeren in de vrij matte en teleurstellende wedstrijd, die met 0-0 de uitslag kreeg die het verdiende.

West Ham United won op bezoek bij Crystal Palace met 1-3, Swansea City boekte een moeizame 1-0 thuiszege op Burnley. Swansea had op de eerste speeldag van dit seizoen op Old Trafford gewonnen van Manchester United. Wilfried Bony had een basisplaats bij Swansea, Dwight Tiendalli viel na rust in.