Arsenal pakt vanuit geslagen positie toch punt bij Everton

23 augustus 2014, 20:24

Een fraai slotoffensief heeft ervoor gezorgd dat Arsenal toch nog een punt overgehouden heeft aan een uitwedstrijd tegen Everton. Vier dagen na het fletse 0-0 gelijkspel tegen Besiktas in de voorronde van de Champions League leek de ploeg van coach Arsene Wenger kansloos onderuit te gaan in Liverpool, maar door twee late doelpunten werd het nog 2-2.

Door treffers van Seamus Coleman en Steven Naismith had Everton in de eerste helft al een 2-0 voorsprong genomen, een stand waar weinig op af te dingen viel. Everton was de betere ploeg en sneed opvallend eenvoudig door de Arsenal-defensie, al had de thuisploeg geluk dat het doelpunt van Naismith goedgekeurd werd. Hij leek, op het moment dat hij aangespeeld werd door Romelu Lukaku, buitenspel te staan.

Een minuut of 83 was Arsenal kansloos, maar de goal van Aaron Ramsey zorgde ervoor dat het toch nog spannend werd. Ineens wankelde Everton en Olivier Giroud zorgde er met een doelpunt in blessuretijd voor dat zijn ploeg nog een punt pakte. De Fransman, ingevallen door Alexis Sanchez, kopte op fraaie wijze raak.

Eerder op de dag won Chelsea met 2-0 van Leicester City, Southampton speelde 0-0 tegen West Brom.