Strijdvaardig Willem II rekent af met inspiratieloos AZ

23 augustus 2014, 20:34   Bijgewerkt: 23 augustus 2014, 21:04

Ondanks de waarschuwing van Marco van Basten heeft AZ op basis van strijdlust verloren van Willem II (3-0). De trainer eiste volledige concentratie en scherpte van zijn manschappen, anders zou het een zware avond worden. Dat waren juist de punten waarop de Alkmaarders zaterdagavond tekort zijn geschoten in Tilburg.

Steven Berghuis zorgt normaal gesproken voor de creativiteit in de voorhoede van AZ. De vleugelaanvaller stond dan ook logischerwijs in de basisopstelling, maar moest vlak voor de aftrap geblesseerd afhaken. Dat scheelde een slok op een borrel bij de Alkmaarders. De voorhoede met Guus Hupperts en Maikel Rosheuvel op de vleugels ontbrak het aan de creativiteit om de verdediging van Willem II in de problemen te brengen.

Voor Kostas Lamprou was zijn tweede wedstrijd in het shirt een stuk beter dan zijn debuut voor Willem II. De keeper keerde na een schorsing terug in het elftal en wist zijn doel schoon te houden. De Griek stond vooral goed op te letten bij een kopbal van Thom Haye, die de aansluitingstreffer op zijn hoofd had liggen. Willem II kan verder bouwen op deze wedstrijd, terwijl er bij AZ nog de nodige werk aan de winkel is om in het volgende duel beter voor de dag te komen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen