Leverkusen wint na snelste Bundesliga-goal ooit in Dortmund

23 augustus 2014, 20:36   Bijgewerkt: 23 augustus 2014, 23:06

Het snelste doelpunt uit de historie van de Bundesliga heeft Bayer Leverkusen zaterdag aan een zege geholpen tegen Borussia Dortmund. Op bezoek bij de verliezend Champions League-finalist van 2013 opende Karim Bellarabi al na negen (!) seconden de score voor Leverkusen, dat uiteindelijk met 0-2 won.

Bellarabi werd kort na de aftrapt aangespeeld door teamgenoot Sebastian Boenisch, die de bal op zijn beurt weer ontvangen had van Heung Min Son. Dortmund stond nog te slapen en na een korte individuele actie kon Bellarabi de 0-1 tegen de touwen schieten. Dit was het snelste doelpunt ooit in de geschiedenis van de Duitse competitie. Het oude record stond op naam van Giovane Elber, die in 1998 namens Bayern München na elf seconden scoorde.

De klap van de vroege 0-1 kwam Borussia Dortmund niet te boven. De ploeg van coach Jürgen Klopp, onlangs te sterk voor Bayern München in de strijd om de Duitse Supercup, kreeg in de slotfase nog een tweede doelpunt om de oren. Bayer Leverkusen-spits Stefan Kiessling was de maker van de beslissende 0-2.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen