Bilbao onderuit tegen negen spelers Malaga

23 augustus 2014, 21:23   Bijgewerkt: 23 augustus 2014, 23:07

In de Champions League kwam Athletic de Bilbao deze week prima voor de dag, maar in de Primera Division kent de ploeg een valse start. Drie dagen na het 1-1 gelijkspel bij Napoli in de laatste voorronde van het miljoenenbal verloren de Basken met 1-0 bij Malaga CF.

Luis Alberto was de maker van het winnende doelpunt voor Malaga. De huurling van Liverpool scoorde na 35 minuten in de rebound, nadat zijn eigen strafschop gestopt werd door Bilbao-keeper Gorka Iraizoz.

In het restant van het duel veranderde deze score niet meer, ook niet nadat Malaga twee spelers met rood zag vertrekken. Duda en Vitorino Antunes moesten in de slotfase allebei inrukken na een wilde tackle, maar met negen tegen elf wist Malaga overeind te blijven tegen de nummer vier van het afgelopen seizoen.

Sevilla en Valencia openden het seizoen met een onderlinge gelijkspel, 1-1. Opvallend was vooral het optreden van Valencia-debutant Rodrigo de Paul. Hij kreeg, na zijn invalbeurt, na een minuut een rode kaart.