Afellay scoort voor Olympiakos tegen Vloet en Luijckx

23 augustus 2014, 22:24

Ibrahim Afellay heeft een geslaagd debuut achter de rug bij Olympiakos Piraeus. In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, tegen Niki Volos, was de voormalig PSV'er meteen trefzeker. Hij scoorde na ruim een half uur het derde doelpunt van de wedstrijd.

Voordat Afellay scoorde, na 32 minuten, hadden Pajtim Kasami en Dimitrios Diamantakos het net al weten te vinden voor de thuisploeg. Een afstraffing dreigde zodoende voor promovendus Niki Volos, dat deze zomer met coach Wiljan Vloet en verdediger Kees Luijckx versterkingen uit Nederland haalde. Doelpunten van de thuisploeg bleven na de treffer van Afellay echter uit en na balverlies van de Nederlander, gehuurd van FC Barcelona, kon Volos zelfs iets terugdoen. Vasil Shkurtaj bepaalde de eindstand in Piraeus op 3-1. Vlak na de treffer van de bezoekers, in de zestigste minuut van de wedstrijd, werd de moegestreden Afellay naar de kant gehaald.

OFI Kreta, de ploeg van coach Gennaro Gattuso, won zijn eerste duel met 1-0 van Panetolikos.