Depay: "Kampioen worden is een must, daar gaan we voor"

24 augustus 2014, 10:36

Memphis Depay signeerde deze week een nieuwe verbintenis bij PSV. Met een nieuw contract op zak treedt de aanvaller zondagmiddag met zijn ploeggenoten aan tegen Ajax, in de Amsterdam ArenA. De WK-verrassing van Oranje wil vlammen tegen de regerend kampioen en heeft grootse plannen voor de rest van het seizoen. "Ik ben nog geen kampioen geworden in Nederland. Dat is voor mij een must. Daar gaan we voor."

Hoewel Depay veel indruk maakte op het WK en hij begeerd werd door de nodige buitenlandse clubs, werd alleen Tottenham Hotspur concreet voor de vleugelaanvaller. Een transfer naar Londen zou er niet komen, hij tekende tot medio 2018 in Eindhoven: "Ik heb voor mezelf geen stappenplan gemaakt. Ik volg mijn gevoel. Natuurlijk praat je met grote spelers van het Nederlands elftal. Maar iedereen volgt zijn weg en dit is mijn weg", aldus Depay in De Telegraaf.

Loyaliteit staat bij Depay hoog in het vaandel: "Ik speel hier al heel lang. Als ik hier binnenkom voelt het als thuis. De mensen om me heen zijn heel fijn. Met hen heb ik altijd goed kunnen werken. Van allebei de kanten is het heel loyaal gegaan", aldus de PSV'er, die zijn groei als speler wil doorzetten: "Ik denk dat ik nog beter kan worden. Uiteindelijk heb ik nog maar één seizoen als basisspeler achter de rug. Dat is best wel weinig."

Niet alleen Depay kan nog groeien, maar PSV ook. Dat vindt de speler althans: "Je merkt wel dat het niveau omhoog gaat op de training. Ik denk dat dit nog verder kan stijgen. Het was ook mooi, dat Gini (Wijnaldum, red.) heeft bijgetekend. Ik vind dat er een sterk team staat en we willen er allemaal een mooi seizoen van maken", aldus de aanvallende kracht van PSV.

Het treffen met Ajax van zondagmiddag is zeer belangrijk voor PSV. Depay is gretig als geen ander, zo geeft hij aan: "Dat is niet anders dan wanneer ik geen nieuw contract had getekend. Zo gauw ik de ArenA zie spring ik op en heb ik zin om te voetballen. Dan houd ik me nergens anders meer mee bezig."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen