"Zonder Finnbogason gaan er meer andere spelers scoren"

24 augustus 2014, 13:18

Marten de Roon nam zaterdagavond, zoals een aanvoerder betaamt, zijn verantwoordelijkheid bij sc Heerenveen. Hij was niet aangewezen als strafschoppennemer, maar schoot de Friezen wel vanaf elf meter op voorsprong. De middenvelder denkt dat de productiviteit bij het nog niet denderende Heerenveen zal toenemen.

Het vertrek van topscorer Alfred Finnbogason was een flinke aderlating voor Heerenveen. Toch denkt De Roon dat er andere spelers zullen opstaan: "We hebben geen Finnbogason meer die er dertig inschiet, maar gaan zeker meer scoren. Alleen zullen er nu meer spelers zijn die voor de doelpunten gaan zorgen", zegt de aanvoerder van de Friese club op de officiële clubsite.

Heerenveen trad tegen Excelsior (2-0 winst) aan met een piepjong middenveld. De Roon stond samen met Morten Thorsby en Daley Sinkgraven op het middenrif. "Het is jong en je kon merken dat er bij hen veel spanning op stond. Maar wat wil je, Thorsby is nog maar 18 en wil zo graag, is zo enthousiast. Hij is gewoon een groot talent en gaat er zeker komen", aldus De Roon, die dus zijn verantwoordelijkheid nam bij de strafschop. "Het klinkt een beetje amateuristisch, maar er was geen duidelijke afspraak. niemand eiste de bal op en dan vind ik dat ik als aanvoerder mijn verantwoordelijkheid moet nemen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen