Groningen laat koppositie glippen tegen ADO Den Haag

24 augustus 2014, 16:27   Bijgewerkt: 24 augustus 2014, 16:39

FC Groningen heeft in Den Haag de koppositie laten liggen. De Groningse formatie moest in het Kyocera Stadion met 3-0 zijn meerdere erkennen in ADO Den Haag. De doelpunten kwamen van Thomas Kristensen en twee maal Michiel Kramer en vielen allemaal in de tweede helft.

In de eerste twee speelrondes had FC Groningen zes, en ADO slechts één punt gepakt. Dat verschil werd in de eerste helft echter niet zichtbaar op het veld. De Hagenaren begonnen de wedstrijd met aanvalsdrift, maar slaagden er nimmer in om tot uitgespeelde kansen te komen. De Groningers hadden hetzelfde probleem en dat terwijl voor de ploeg van Erwin van de Looi de koppositie in het verschiet lag bij een overwinning.

In de tweede helft was er een stuk meer te beleven dan in de eerste. FC Groningen opende het bal was dicht bij een doelpunt via Tjaronn Chery, maar de middenvelder schoot van dichtbij zwak in. Even later liet Thomas Kristensen aan de andere kant zien hoe het wel moest. De Deen kwam, na een prachtige combinatie van ADO, vrij voor Sergio Padt en rondde uiterst koelbloedig af, 1-0.

Na de 1-0 kreeg Roland Alberg een goede kans om ADO in een zetel te helpen naar de eerste overwinning van het seizoen. Hij kopt echter matig in en zag even later hoe de ingevallen Michael de Leeuw een opgelegde kans kreeg om Groningen terug in de wedstrijd te brengen. De Leeuw kreeg de bal perfect op maat van Eric Botteghin, maar slaagde er tot twee keer toe niet in om Hansen te verschalken.

Diezelfde Kramer kreeg de bal even later perfect aangespeeld van Roland Alberg. Kramer bleef koel en maakte en schoot ook de 3-0 nog binnen. Door deze overwinning is ADO voor even uit de zorgen en stijgt het meteen naar plek zeven op de ranglijst. FC Groningen liet de koppositie liggen door niet te winnen, maar staat nog wel vierde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen