Feyenoord heeft Toornstra definitief binnen

Ger
25 augustus 2014, 14:19   Bijgewerkt: 25 augustus 2014, 15:14

De transfer van Jens Toornstra naar Feyenoord is beklonken. De middenvelder heeft bij de Rotterdamse club met goed gevolg de medische keuring doorstaan. Hij tekende bij zijn nieuwe werkgever voor vier seizoenen. Zaterdag had Feyenoord met FC Utrecht al overeenstemming bereikt over de afkoopsom.

De 25-jarige Toornstra was voor de Kuipbewoners na het afketsen van de transfer van Hakim Ziyech de gewenste aanwinst voor het middenrif. Hij wordt in principe niet als vervanger voor Jordy Clasie gehaald, al staat de WK-ganger nog steeds in de belangstelling van FC Porto. Toornstra zal dit seizoen bij Feyenoord met rugnummer 28 binnen de lijnen verschijnen.

"Ik ben heel trots om voor zo'n grote en mooie club te mogen spelen. De overgang naar Feyenoord komt op een goed moment voor mij, ik was toe aan een stap hogerop", zegt Toornstra op de clubsite. "Feyenoord is bovendien vanaf jongs af aan mijn club. Ik heb heel veel zin om hier aan de slag te gaan."

Toornstra deed zondagmiddag niet mee toen FC Utrecht op bezoek ging bij Feyenoord (1-2). Hij kampte met rugklachten en nam plaats op de tribune.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen