Acht wedstrijden schorsing voor driftige Simeone

25 augustus 2014, 17:28   Bijgewerkt: 25 augustus 2014, 17:41

Er hing Diego Simeone al een megaschorsing boven het hoofd, na zijn wangedrag in de Supercup-wedstrijd tegen Real Madrid (1-0 winst), maar nu is bekend geworden dat de coach van Atlético Madrid inderdaad fors moet boeten voor zijn fouten. Hij heeft acht wedstrijden schorsing aan de broek hangen. Dat heeft de Spaanse voetbalbond (RFEF) maandag besloten.

De Argentijnse tacticus werd tijdens het treffen met de stadsgenoot en aartsrivaal weggestuurd door arbiter David Fernández Borbalán, onder meer vanwege commentaar op de leiding en het feit dat hij de vierde official een tikje op zijn achterhoofd verkocht. De Spaanse bond startte een onderzoek en heeft de succestrainer van Atlético dus een flinke sanctie opgelegd, na het bestuderen van het incident.

Diverse Spaanse media meldden dat Simeone maar liefst tien wedstrijden geschorst kon worden wegens het voorval, maar dit zijn er dus twee minder geworden. De trainer in kwestie toonde zich schuldbewust, nadat hij naar de tribunes was verwezen: "Ik heb een fout gemaakt en het is logisch dat ik daarvoor moet boeten", sprak de keuzeheer van Atlético, die de Supercup wel wist te winnen met zijn manschappen.

De schorsing kan als volgt worden ontleed: vier wedstrijden voor het aanraken van de official, twee voor de protesten, één voor het feit dat hij achter de reservebank plaatsnam nadat hij was weggestuurd en één voor onsportief gedrag. Simeone moet ook een geldboete van bijna 5.000 euro betalen. Atlético moet bovendien 2.800 euro overmaken naar de Spaanse bond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen