Manchester City deelt eerste dreun uit aan Liverpool

25 augustus 2014, 22:58   Bijgewerkt: 26 augustus 2014, 00:00

Manchester City heeft in de eerste échte Premier League-kraker van het seizoen een behoorlijke tik uitgedeeld aan een directe concurrent voor het kampioenschap. In het eigen Etihad Stadium werd Liverpool, in het duel tussen de nummers één twee van vorig seizoen, met 3-1 opzij geschoven door The Citizens. Stevan Jovetic was de gevierde man bij de titelverdediger, met twee doelpunten.

De regerend kampioen had aan Jovetic te danken dat het zichzelf in een uiterst prettige positie manoeuvreerde. De Montenegrijnse aanvaller, die het afgelopen seizoen geen rol van betekenis kon spelen bij City, vervulde een glansrol. Liverpool ontbeerde stootkracht en moest haar meerdere erkennen in de lichtblauwe equipe. Jovetic, vorig jaar zomer overgekomen van Fiorentina, schoot City in het eerste bedrijf met een droge knal op voorsprong en was in de tweede helft het eindstation van een fantastische aanval: 2-0.

Mario Balotelli, eerder op de dag officieel gepresenteerd in Liverpool, zag vanaf de tribune toe hij zijn nieuwe werkgever ten onder ging tegen oude club City. De flamboyante spits zal binnenkort debuteren in de ploeg van manager Brendan Rodgers. Dit deed de Spaanse vleugelverdediger Alberto Moreno maandag al.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen