Sparta kijkt met gemengde gevoelens naar oud-spelers

26 augustus 2014, 11:47

Bij de eredivisiekraker van afgelopen zondag tussen Ajax en PSV (1-3) stonden maar liefst vijf voormalige (jeugd)spelers van Sparta Rotterdam aan de aftrap. Het onderstreept de kwaliteit van de jeugdopleiding van de Kasteelclub, die geprezen om het grootbrengen van goede spelers.

Anwar El Ghazi, Memphis Depay, Georginio Wijnaldum, Nick Viergever en Jetro Willems zijn afkomstig van Sparta, maar El Ghazi, Depay en Wijnaldum speelden nooit in het eerste elftal van de Rotterdamse club. Lennard van Ruiven, hoofd jeugdopleiding van Sparta, houdt daarom dubbele gevoelens over aan de Sparta-producten die elders furore maken: "Ik heb de beelden van Ajax-PSV met gemengde gevoelens bekeken."

"Enerzijds is er trots, maar anderzijds is het ook jammer dat we die jongens niet hebben kunnen behouden", stelt Van Ruiven in De Telegraaf. De hoofd jeugdopleiding van Sparta beseft dat sommige talenten onhoudbaar zijn, maar vindt het jammer als ze vroegtijdig vertrekken: "Viergever en ook Kevin Strootman hebben bijvoorbeeld gekozen voor het opleidingstraject van Sparta, inclusief het eerste elftal."

Een voordeel van het opleiden van grote talenten is dat de kassa om de zoveel tijd kan rinkelen, vanwege doorverkooppercentages. "Voor ons zou het prettig zijn als Kevin ooit weer voor een miljoenenbedrag naar een andere club vertrekt. De opleidingsvergoeding die daarmee gemoeid zou zijn, zouden wij weer in de jeugdopleiding kunnen steken", aldus Van Ruiven.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen