Ook routinier Lampard (36) stopt bij Engelse ploeg

26 augustus 2014, 15:15

Het Engelse voetbal neemt afscheid van een generatie. Na Steven Gerrard heeft ook Frank Lampard laten weten dat hij een punt achter zijn interlandcarrière zet. De 36-jarige middenvelder kwam 106 keer uit voor de nationale ploeg van Engeland en behoorde afgelopen zomer nog tot de selectie voor het WK.

De interlandcarrière van Lampard heeft bijna vijftien jaar geduurd, hij debuteerde in oktober 1999 tegen België in de Engelse ploeg. Zijn laatste wedstrijd speelde hij in juni, op het WK tegen Costa Rica (0-0). In Brazilië was Engeland al na één ronde klaar, voor de remise tegen Costa Rica had het verloren van Italië en Uruguay. In totaal speelde Lampard vijf grote toernooien voor Engeland, hij scoorde 29 keer voor de nationale ploeg.

Vrijwel zijn hele carrière stond Lampard onder contract bij Chelsea, hij werd in 2001 weggeplukt bij West Ham United. Deze zomer stapte hij over naar New York City, dat hem verhuurd heeft aan Manchester City.

Vorige maand werd al duidelijk dat Steven Gerrard het op 34-jarige leeftijd tijd vond om een punt achter zijn interlandcarrière te zetten. De middenvelder van Liverpool speelde 114 keer voor zijn land.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen