Zenit bereikt CL na ruime zege op Standard Luik

26 augustus 2014, 20:01

Zenit Sint-Petersburg is zonder al te veel moeite doorgedrongen tot de groepsfase van de Champions League. De ploeg van André Villas-Boas rekende vanavond in Rusland eenvoudig af met Standard Luik: 3-0.

Het eerste duel in België was ook al in winst voor de Russen geëindigd (0-1). In Sint- Petersburg was Zenit andermaal te sterk. Spits Rondón schoot zijn ploeg na een halfuur op voorsprong, maar Zenit maakte de eerste helft niet met elf man af. Viktor Faizulin ontving in de 44ste minuut zijn tweede gele kaart.

Aan het spelbeeld veranderde dat niet veel, Zenit bleef de bovenliggende partij. Aanvaller Hulk maakte kort na rust een einde aan alle Belgische illusies door met twee treffers (waaronder één strafschop) de score naar 3-0 te tillen. Overigens ontving Standard ook nog een rode kaart. Ricardo Faty werd kort voor het laatste fluitsignaal weggestuurd na het neerhalen van een doorgebroken speler.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!