Porto en APOEL zonder problemen naar groepsfase CL

26 augustus 2014, 22:40

FC Porto en APOEL Nicosia hebben zich vanavond (dinsdag) geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De Portugezen rekenden met 2-0 af met Lille, APOEL was veel te sterk voor het Deense Aalborg BK: 4-0.

Bij Porto begon Bruno Martins Indi net als vorige week (0-1 zege) in de basis. Hij zag dat zijn ploeg in de vijftigste minuut op voorsprong kwam. Yacine Brahimi schoot de Portugese grootmacht met een mooie vrije trap op 1-0. Twintig minuten later liet hij zich als aangever zien, toen hij Jackson Martinez in staat stelde het tweeluik definitief te beslissen: 3-0.

APOEL Nicosia kende ook een gemakkelijke avond. De Cyprioten wonnen in eigen huis met 4-0 van het Deense Aalborg, waar Donny Gorter als invaller zijn opwachting maakte. Het duel van vorige week was nog in 1-1 geëindigd, maar op Cyprus was het verschil groot. Vinicius en De Vicenti zorgden voor een 2-0 voorsprong bij rust, waarna Aloneftis en Sheridan de eindstand op 4-0 bepaalden.