Celtic-coach beseft: "We verdienden plek in CL niet"

27 augustus 2014, 09:24

De ploeg kreeg door de diskwalificatie van Legia Warschau een tweede kans om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken, maar deze bleek niet besteed aan Celtic. Het Sloveense NK Maribor, dat in 1999 voor de eerste en tot dit jaar enige keer de groepsfase van de CL haalde, bleek te sterk.

Celtic verloor in de vorige voorronde al ruim van Legia, over twee wedstrijden werd het maar liefst 6-1 voor de Poolse kampioen. Omdat Legia in de return een niet-speelgerechtigde speler liet invallen, kreeg Celtic echter plotseling een plek in de laatste voorronde van de Champions League in de schoot geworpen. Een cadeautje, maar het present werd niet uitgepakt. Na een 1-1 gelijkspel in Slovenië, verloor de ploeg dinsdag thuis met 0-1 van Maribor.

Ronny Deila, de trainer van Celtic, trok na afloop van het duel met Maribor en even eerlijke als pijnlijke conclusie. "Aan het eind van het verhaal is er maar één ding dat we kunnen zeggen, namelijk dat we niet goed genoeg waren. We verdienden het niet om door te gaan in de Champions League", toont hij zich realistisch.

Door de nederlaag gaat Celtic door in de Europa League, maar dat is volgens Deila niet het decor waarop de roemruchte ploeg zich wil presenteren. "We willen maar op één plaats zijn en dat is in de Champions League. Hopelijk slagen we daar volgend jaar weer in. Duidelijk is wel dat we nog een lange weg te gaan hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen