Kuyt verbaast zichzelf: "Dit had ik zelf ook niet verwacht"

27 augustus 2014, 10:02   Bijgewerkt: 28 augustus 2014, 12:11

Na de landstitel en Turkse beker pakte Dirk Kuyt zondag de derde prijs die hij met zijn club Fenerbahçe kon winnen, namelijk de Turkse supercup. Na strafschoppen werd stadgenoot Galatasaray verslagen. Kuyt hield het, tot zijn verbazing, de volle 120 minuten vol en schoot raak in de beslissende penaltyserie.

Dat Kuyt het conditioneel kon opbrengen om 120 minuten te spelen, had de Katwijker niet verwacht. "Na het WK heb ik in de vakantie een beetje afgebouwd, omdat het me op mijn leeftijd niet verstandig leek om in één keer niets te doen. Na twee weken rust ben ik langzaam weer gaan trainen en toen ik me op 12 augustus in Istanbul meldde, bleek ik niet veel conditie te hebben verloren", zegt de Oranje-international in De Telegraaf.

"Ik ben eigenlijk direct bij de groep aangesloten en heb extra getraind om nog meer inhoud te krijgen", vervolgt de onvermoeibare aanvaller. "Een week voor de wedstrijd om de supercup heb ik zelf aangegeven dat ik er graag bij was, omdat het na het behalen van de landstitel en de bekerwinst de enige prijs in Turkije was, die ik nog niet had gewonnen. Dat ik het twee uur zou volhouden, had ik zelf ook niet verwacht", lacht hij.

Mede-international Wesley Sneijder werd zondag al na een uur gewisseld bij Galatasaray.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen