Rutten: "Ik voel dat wij deze klus gaan klaren"

27 augustus 2014, 14:53   Bijgewerkt: 27 augustus 2014, 15:57

Voor het eerst sinds zes jaar hoopt Feyenoord donderdag de groepsfase van de Europa League te bereiken. De Rotterdammers spelen in de eigen Kuip tegen Zorya Luhansk en hebben, na het 1-1 gelijkspel in Oekraïne, aan een kleine zege of zelfs een 0-0 remise genoeg om eindelijk weer een internationaal succesje te boeken. Coach Fred Rutten is, ondanks de slechte generale repetitie tegen FC Utrecht, vol vertrouwen.

Afgelopen zondag verloor Feyenoord in de Kuip met 1-2 van FC Utrecht. Rutten denkt niet dat deze nederlaag door zal werken richting de wedstrijd van donderdag. "In mijn beleving zit er voldoende vertrouwen in dit team om de klus te klaren", laat hij weten via de officiële kanalen van de club. De coach rekent op een optimaal gemotiveerd Feyenoord. "Iedereen wil graag de poulefase halen. Ik voel dat wij deze klus gaan klaren."

Feyenoord zal het spel moeten maken tegen Zorya Luhansk, verwacht Rutten. Dat was in de heenwedstrijd, die in 1-1 eindigde, ook al zo. Toen was Feyenoord grote delen van de wedstrijd de betere ploeg. "Ik verwacht dat Zorya niet heel anders zal spelen dan in de uitwedstrijd. Ze wachten op fouten van de tegenstander."

Aanvaller en routinier Ruben Schaken vindt dat Feyenoord het aan zijn stand verplicht is om Zorya Luhansk, een ploeg met amper Europese ervaring, uit te schakelen in deze laatste voorronde. "Zorya is niet de sterkste Europese tegenstander van de afgelopen jaren. Dit is de ideale gelegenheid om de groepsfase te halen."

Feyenoord speelde in het seizoen 2008/2009 voor het laatst in de groepsfase van de Europa League. Twee jaar later, in 2010, boekte de Rotterdamse ploeg tegen AA Gent (1-0) de voorlopig laatste overwinning in Europees verband. Veel plezier aan die zege beleefde het niet, de return in België ging vervolgens met 2-0 verloren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen