FC Utrecht haalt Liverpool-talent Peterson binnen

27 augustus 2014, 16:41

FC Utrecht heeft op Anfield Road een versterking gevonden. De ploeg uit de Domstad neemt Kristoffer Peterson over van Liverpool, zo hebben beide partijen woensdag laten weten. Peterson stond 3,5 jaar onder contract bij Liverpool, maar speelde niet één officiële wedstrijd in het eerste elftal van de Engelse topclub.

De 19-jarige Peterson is een vleugelaanvaller en speelt bij voorkeur aan de rechterkant. FC Utrecht heeft hem kunnen halen dankzij de opbrengst van de verkoop van Jens Toornstra aan Feyenoord. De club liet toen al weten dat de prioriteit lag bij de komst van een nieuwe speler voor de voorhoede. "Kristoffer is een bijzonder getalenteerde speler, de we al enige tijd op de voet hebben gevolgd en zelf ook in actie hebben gezien", zegt Manager Spelerszaken en Scouting Edwin de Kruijff van FC Utrecht op de website van zijn club.

"Sinds zijn komst naar Liverpool heeft hij een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Wij hebben er vertrouwen in dat hij die lijn kan doortrekken in Utrecht en dat hij een uitstekende aanvulling is op de selectie zoals die er nu is. FC Utrecht is een club waarbij talenten zich doorontwikkelen tot de top. Daar kiezen spelers bewust voor, Kristoffer ook", vervolgt De Kruijff. "De komst van Kristoffer biedt trainer/coach Robby Alflen in offensief opzicht meer keuzemogelijkheden en draagt bij aan een hogere mate van concurrentie in de groep."

Bij FC Utrecht gaat Peterson komend seizoen spelen met rugnummer 21.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen