UEFA legt FC Groningen 20.000 euro boete op

27 augustus 2014, 17:01

De UEFA heeft FC Groningen een boete van 20.000 euro opgelegd naar aanleiding van onrechtmatigheden in de thuiswedstrijd tegen het Schotse Aberdeen, vorige maand in de tweede voorronde van de Europa League. Fans van de equipe uit de Martinistad gooiden in die wedstrijd voorwerpen op het veld en ook staken zij zogeheten 'rookpotten' af.

"Wij balen hier ongelooflijk van, te meer omdat wij in de aanloop naar de wedstrijd tegen Aberdeen (de fans, red.) nadrukkelijk hebben gewezen op de consequenties van het gooien van voorwerpen en het afsteken van vuurwerk", stelt algemeen directeur Hans Nijland op de clubwebsite.

"Wat dat laatste betreft is het vervolgens niet relevant of het de sfeer in het stadion al dan niet ten goede komt, de UEFA accepteert het domweg niet en dat wisten we met elkaar van tevoren. Dat enkele supporters niet willen begrijpen dat met dergelijke acties de club niet wordt geholpen, is voor ons onbegrijpelijk. Met dit geld hadden we veel andere en betere dingen kunnen doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen