Cocu positief: "Overtuigd van goede prestatie in return"

27 augustus 2014, 19:51

PSV begint donderdag met vertrouwen aan de return tegen FC Shakhtyor Soligorsk, in de strijd om een plek in de groepsfase van de Europa League. De formatie van trainer Phillip Cocu is met een goed gevoel afgereisd naar Wit-Rusland, waar een 1-0 voorsprong wordt verdedigd, na de overwinning bij Ajax van afgelopen weekend.

"Niet alleen de winst, ook het wegwerken van de achterstand heeft bijgedragen aan het toegenomen vertrouwen", zegt Cocu op PSV.nl. De Eindhovenaren kwamen zondag in de ArenA met 1-0 achter, maar wonnen met 1-3. Cocu: "Morgenavond zal het wel een andere wedstrijd worden in een andere competitie. We moeten een goed resultaat halen om de groepsfase te halen. Het gevoel en de sfeer in de groep is ieder geval goed en ik ben overtuigd van een goede prestatie morgen."

Cocu verwacht hetzelfde spelbeeld als vorige week in de thuiswedstrijd. "Zij zullen waken om een goal tegen krijgen, ik denk niet dat het beeld niet anders zal zijn dan in Eindhoven. Ze geven je het gevoel van kom maar op, je mag voetballen. Als je dan even niet goed staat zijn ze levensgevaarlijk. Een verschil met vorige week is wel dat ze nu een thuiswedstrijd hebben. De ambitie van de club en van de spelers is Europees voetbal spelen, dan moet je zorgen dat je je kwalificeert voor de groepsfase."

PSV moet het in Borisov stellen zonder Georginio Wijnaldum. De middenvelder kampt met een hamstringblessure. Een aderlating, vindt Cocu. "Hij is een belangrijke schakel in ons team, maar hij is niet inzetbaar. Soms moet je keuzes maken, maar we hebben een voltallige groep hier en er zal iemand anders die positie goed gaan in gaan vullen. Gezien het belangrijke en beladen duel hadden we hem er uiteraard graag bij gehad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen