Leverkusen op schot, Red Bull strandt in Zweden

27 augustus 2014, 23:04   Bijgewerkt: 27 augustus 2014, 23:48

Bayer Leverkusen is met een overtuigend optreden de groepsfase van de Champions League binnengedrongen. De Duitsers wonnen woensdag in de eigen BayArena de return in de laatste voorronde tegen FC Kopenhagen met 4-0. Red Bull Salzburg strandde ondertussen tegen Malmö FF (3-0).

Leverkusen won vorige week, na een doelpuntrijke eerste helft, al met 2-3 in Kopenhagen. In eigen huis was het al na één minuut raak. De ploeg van trainer Roger Schmidt kwam op 1-0 via Heung-Min Son nadat oud-PSV'er Mathias Jørgensen zich kinderlijk eenvoudig de bal liet ontfutselen.

Hakan Calhanoglu zorgde vijf minuten later voor een verdubbeling van de voorsprong van Leverkusen, door raak te schieten uit een vrije trap. Stefan Kiessling legde vervolgens met twee doelpunten de eindscore vast op 4-0.

Red Bull Salzburg, de oude werkgever van Leverkusen-coach Schmidt, redde het niet tegen Malmö FF. De Oostenrijkers zegevierden vorige week thuis weliswaar met 2-1, maar verloren woensdag in Zweden met 3-0. Oud-Ajacied Markus Rosenberg opende in de elfde minuut de score uit een strafschop, toegekend na een overtreding op Magnus Eriksson.

Diezelfde Eriksson scoorde acht minuten later op fenomenale wijze 2-0. De aanvalsmakker van Rosenberg verraste Red Bull-keeper Peter Gulacsi met een volley van buiten het strafschopgebied. Rosenberg maakte in de 84ste minuut aan alle onzekerheid een einde met de 3-0 voor Malmö.