Ludogorets-held: "Eerste keer dat ik op doel stond"

28 augustus 2014, 09:17

Cosmin Iosif Moti was de onverwachte held van Ludogorets in de play-off van de Champions League. Omdat doelman Vladislav Stoyanov in de voorlaatste minuut van de verlenging een rode kaart kreeg en zijn ploeg al drie keer gewisseld had, besloot de verdediger plaats te nemen onder de lat. Hij bleek talent te hebben, want in de beslissende strafschoppenserie stopte Moti twee inzetten van Steaua Boekarest.

Door de reddingen van Moti is Ludogorets voor het eerst in de historie geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. De Roemeense verdediger kan zijn geluk niet op. "Dit is ongelooflijk, een droom. Ik heb er geen woorden voor", stamelt de verbouwereerde verdediger op de website van de UEFA. "Het was gekkenwerk. Het ene moment leek de groepsfase zo dichtbij, daarna zo verder weg. En uiteindelijk haal je het."

Moti (29) spreekt van 'de mooiste wedstrijd uit zijn leven'. En hoewel hij volgens zijn coach Georgi Dermendviev op het trainingsveld wel eens voor de grap plaatsneemt onder de lat, was dit zijn allereerste optreden als keeper. "Dit was de eerste keer dat ik keepershandschoenen droeg. Ik ging op mijn instinct af, dat is in zulke gevallen het beste. Ik besloot telkens op het laatste moment naar welke hoek ik zou gaan. Dankzij God heb ik twee strafschoppen kunnen pakken en zijn we door. Dit is het. Dit is de Champions League. Ongelooflijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen