Djurgardens laat Groningen-doelwit niet gaan

28 augustus 2014, 15:25

FC Groningen kan de komst van Simon Tibbling (foto, rechts) uit haar hoofd zetten. Djurgardens IF laat de 19-jarige Zweedse middenvelder, in elk geval deze zomer, niet gaan. Tibbling zag een overstap naar de Euroborg wel zitten, maar zijn huidige werkgever werkt om sportieve redenen niet mee.

"Sportchef Bosse Andersson van Djurgardens IF heeft duidelijk aan ons laten weten dat Tibbling deze zomer niet weg mag uit Zweden. Reden hiervoor is dat Djurgarden hem vanuit sportief oogpunt niet kwijt wil", zegt Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, tegen RTV Noord.

Nijland weet nog niet of Tibbling in de winter wel naar FC Groningen mag. Dan zit de Zweedse competitie erop. "Onze prioriteit ligt nog altijd eerst bij een linksbuiten. Als wij bijvoorbeeld deze week nog flink in de buidel moeten tasten voor een nieuwe aanwinst dan is er simpelweg minder geld beschikbaar om bijvoorbeeld Tibbling in de winter naar Groningen te halen. Daarom hebben wij ook niets afgesproken met Djurgardens om later opnieuw om tafel te gaan", verklaart Nijland.

De zoektocht naar die nieuwe linksbuiten verloopt moeizaam, erkent Nijland. "Uiteraard hadden wij al lang een nieuwe linksbuiten willen presenteren, maar het lijkt er niet op dat wij heel snel een nieuwe speler naar de Euroborg kunnen halen. We lopen er tegen aan dat sommige spelers simpelweg te duur zijn of dat spelers niet geïnteresseerd zijn in een overgang naar ons. Er lopen nog wel gesprekken, maar op dit moment niets concreets."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen