Go Ahead met 'meerwaarde' Duits tegen Willem II

28 augustus 2014, 16:01

Sander Duits kan vrijdag spelen namens Go Ahead Eagles in de thuiswedstrijd tegen Willem II. De middenvelder werd eerder deze week overgenomen van RKC Waalwijk. Dit tot tevredenheid van coach Foeke Booy.

"Hij is een meerwaarde, net het steuntje dat we nodig hadden. Hij kent het klappen van de zweep. Wij konden wel iemand die zoveel wedstrijden al in zijn benen heeft erbij gebruiken", zegt Booy op de clubwebsite. De oefenmeester hoopt binnenkort ook weer te kunnen beschikken over de geblesseerden Giliano Wijnaldum, Lars Lambooij en Mawouna Amevor. Het drietal is bijna fit.

Tegenstander Willem II imponeerde vorige week met een 3-0 zege op AZ. Booy: "Het is een degelijke ploeg, die compact kan gaan spelen tegen ons. En dan mikken op hun snelheid voorin. Dat is dus ook onderdeel van ons proces, ploegen stellen zich steeds meer op ons in. Ook interessant en ook mooi om te zien hoe wij daar mee omgaan. Ik heb daar veel vertrouwen in."

Booy is tevreden over het 'proces', maar hoopt nu ook op resultaat. Go Ahead heeft na drie speeldagen pas één punt. "We moeten meer omdat we geen nieuweling meer zijn, we hebben nieuwe spelers die ingepast moeten worden en dat alles krijg je niet in zes, zeven weken helemaal perfect. Maar ik geniet wel van het proces, ik vind het hartstikke mooi. We werken echt ergens naartoe en ik heb volop vertrouwen en geloof in deze jongens en dat hele proces. Maar daarin helpt nu wel een overwinning. Een resultaat versnelt het proces, is als extra brandstof."

"De realiteit is dat we nu drie keer een tegenvaller hebben gehad, maar ook dat we drie keer meer verdienden. Ik zie geen enkele reden dingen nu rigoureus te veranderen. Absoluut niet", aldus Booy.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen