Manu voorkomt in extremis nieuwe afgang Feyenoord in EL

28 augustus 2014, 21:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Iedereen huilde al, of stond te schelden. Of allebei. De ontzetting in de Kuip was enorm, want Feyenoord had zojuist een 3-0 voorsprong uit handen gegeven tegen Zorya Luhansk. Het stond 3-3 en de toch al trieste reeks van de Rotterdammers in Europa leek een nieuw dieptepunt te bereiken. Tot de tweede minuut van de blessuretijd aanbrak en Elvis Manu het op zijn heupen kreeg. De invaller pingelde door het strafschopgebied en schoot de bevrijdende 4-3 binnen.

"Wij gaan Europa in", zong het Legioen donderdag aan het eind van de eerste en begin van de tweede helft in de Kuip. Want hoewel dit soort potjes in de voorronde officieel ook tot Europees voetbal behoren, is het eigenlijk nog net niets. Je telt pas mee, als je het hoofdtoernooi haalt. In dit geval de groepsfase van de Europa League. En dat lukte Feyenoord voor het laatst in 2008, toen het overigens al zijn poulewedstrijden verloor. Daarna sneuvelde de ploeg telkens in een voorronde. Achtereenvolgens AA Gent, Dinamo Kiev, Sparta Praag en Kuban Krasnodar hielden de Rotterdammers in de afgelopen seizoenen van Europees succes af.

Een overwinning volstond en die zege leek er eenvoudig te komen, want in de Kuip stond het na een half uur al 2-0. Mitchell te Vrede opende de score door in een vol strafschopgebied raak te schieten, Ruben Schaken verdubbelde de voorsprong niet veel later. Tussendoor had Feyenoord geluk dat Zorya geen strafschop kreeg en de lat raakte, maar dat maakte het feest in de Kuip er niet minder groot om. Ze gingen Europa in, eindelijk. Dat leek helemaal zeker toen het vlak na rust 3-0 werd, door een eigen doelpunt van Zorya-verdediger Maxym Bilyy. En dus golfde het "Wij gaan Europa in" over de tribunes van de sfeervolle Kuip.

Een golf van ongeloof en ontzetting maakte zich meester van de Kuip, tot invaller Manu in de 92ste minuut in balbezit kwam. Hij toverde wat met zijn voeten, stuurde twee tegenstanders het bos in en schoot het Legioen weer terug van de hel naar de hemel. Eindelijk, na zes jaar, gaat Feyenoord weer écht Europa in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen