Sprookje dapper PEC Zwolle ten einde na nederlaag in Praag

28 augustus 2014, 22:22

Er is een einde gekomen aan het Europese avontuur van PEC Zwolle. Na de remise in eigen huis van vorige week (1-1) lagen er in Tsjechië nog mogelijkheden voor de ploeg van Ron Jans, maar Sparta Praag bleek een maatje te groot: 3-1. De Nederlandse bekerwinnaar kwam met 3-0 achter, waarna Stef Nijland vanaf de strafschopstip de eretreffer aantekende.

De wedstrijd in de Tsjechische hoofdstad had opvallend veel overeenkomsten met het duel in Zwolle van een week geleden. PEC kwam wederom uitstekend voor de dag en had het meeste balbezit, maar vergat de doelpunten te maken. Misschien kunnen de twee ontmoetingen met de Tsjechische grootmacht dan ook het beste worden omschreven als een lesje in effectiviteit.

Zo was de ploeg van Jans, gesteund door vele uitfans, in de eerste helft sterk maar ging het aan de thee met een 2-0 achterstand. Ladislav Krejci bracht de Tsjechen na tien minuten op voorsprong met een prima treffer, waarna Borek Dockal de score enkele minuten voor rust verdubbelde met een nog aangeraakt schot.

De tussenstand was absoluut geen juiste afspiegeling van de verhouding. Zwolle begon meer dan prima en kreeg al na vier minuten de kans om te scoren, maar Tomas Necid bleek niet rustig genoeg voor het doel en stuitte van dichtbij op de keeper. Even later kreeg Jesper Drost ook een kans om te scoren, maar ook hij wist de bal niet in het Tsjechische doel te werken.

Het tweeluik was helemaal beslist toen Jakub Brabec na een uur spelen de score naar 3-0 tilde. PEC-doelman Diederik Boer was kansloos op de harde knal in de korte hoek. De treffer betekende de definitieve beslissing, al wisten de Blauwvingers net als vorige week nog wel op het scorebord te komen. Invaller Stef Nijland schoot in de 82ste minuut raak vanaf de strafschopstip nadat Mustafa Saymak neergelegd werd. 

Zodoende is het Europese avontuur van PEC Zwolle al na twee duels voorbij, al mag de club trots zijn op de prestatie. Met name in het thuisduel had er veel meer ingezeten. Uiteindelijk bleek Sparta Praag net iets effectiever en volwassener. Maar het debuut van PEC in Europa smaakt in Zwolle ongetwijfeld naar meer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen