Hiddink haalt Afellay en Pieters terug bij Oranje

29 augustus 2014, 12:11   Bijgewerkt: 29 augustus 2014, 12:19

Erik Pieters is definitief terug bij Oranje. De linkerverdediger van Stoke City, buiten de selectie voor het WK in Brazilië gelaten, is door de nieuwe bondscoach Guus Hiddink opgeroepen voor de komende interlands tegen Italië (oefen) en Tsjechië (EK-kwalificatie). Opvallend is verder dat Ibrahim Afellay tot de selectie behoort. Ook Davy Klaassen mag zich volgende week melden bij Oranje, Michel Vorm is afgevallen.

De terugkeer van Pieters komt niet als een verrassing, de linksback behoorde al tot de voorlopige selectie. De rentree van Afellay is dat wél, de oud-PSV'er was mede door blessureleed lange tijd uit beeld bij de nationale ploeg. Afgelopen weekend scoorde Afellay voor Olympiakos, dat hem gehuurd heeft van FC Barcelona.

Ook Ajacied Klaassen behoorde niet tot de voorselectie, maar is nu wel opgeroepen. Andersom geldt dat Michel Vorm en Gregory van der Wiel afgevallen zijn. Doelman Vorm zit niet bij de groep omdat hij bij zijn nieuwe club Tottenham Hotspur niet aan spelen toekomt, rechtsback Van der Wiel kampt met een rugblessure.

Ten opzichte van het WK is Rafael van der Vaart ook weer terug, hij was niet van de partij in Brazilië. Terence Kongolo en Jonathan de Guzman, twee WK-gangers, zijn gepasseerd door de nieuwe bondscoach.

Oranje speelt 4 september een oefenwedstrijd tegen Italië, vijf dagen later treft het Tsjechië. Het duel met de Tsjechen, in Praag, is de eerste wedstrijd in de kwalificatiecyclus naar het EK van 2016 in Frankrijk.

Selectie Nederland

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto), Erik Pieters (Stoke City), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Lazio Roma)

Middenveld: Ibrahim Afellay (Olympiakos), Davy Klaassen (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Nigel de Jong (AC Milan), Leroy Fer (Queens Park Rangers), Wesley Sneijder (Galatasaray), Rafael van der Vaart (HSV), Georginio Wijnaldum (PSV)

Aanval: Memphis Depay (PSV), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuijt (Fenerbahce), Jeremain Lens (Dinamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen